Stroom & Gas. Altijd tegen inkooptarief 

Bij OpenSource Energie werken we niet met vaste en/of variabele contracten waarbij de energietarieven voor een vooraf bepaalde periode vaststaan. Nee, bij ons gaat de klant een dynamisch contract aan. Dat houdt in dat wij de inkoopprijs voor stroom en gas, een-op-een én zonder winstoogmerk, doorberekenen. Als klant ontvang je dus stroom tegen de dan geldende uurprijs en gas voor de gasprijs van die dag. En dit alles zonder verborgen kosten. Naast de dynamische inkoopprijs vragen wij een vast tarief per maand voor de leveringskosten.

Vast contract versus dynamisch

In een enerverende tijd als deze, wil je verzekerd zijn van eerlijk energietarieven. Een vast contract lijkt de beste optie. Je betaalt immers voor periode X een vaste prijs Y voor elke kilowattuur (kWh) stroom en kubieke meter (m3) gas. Dit geldt echter ook wanneer de stroom- en gasprijzen op de markt omlaag gaan. Het logische gevolg? Je betaalt te veel. Kortom. Als er sprake is van een vast contract, hanteren energieleveranciers een veiligheidsmarge. Bij hogere inkoopprijzen is er dan een buffer waardoor er nog steeds winst wordt gemaakt. Bij dalende inkoopprijzen wordt over de rug van de klant nóg meer winst gemaakt. Resumerend: onder de streep betaalt de klant in de meeste gevallen meer dan de eigenlijke marktprijs.

Om een dynamisch contract aan te kunnen bieden, koopt OpenSource Energie dagelijks energie in op de handelsbeurs. Om verzekerd te zijn van de scherpste tarieven monitoren wij continu de wisselende uurprijzen voor stroom en de wisselende dagprijzen voor gas. Vervolgens koppelen wij de beursprijs aan het werkelijke verbruik van de klant. Op basis van inkooptarief en verbruik, komen we tot de daadwerkelijk, gemaakte kosten. Met een dynamisch contract betaal je dus nooit te veel. 

Stroom

Klein- of grootverbruiker? Met OpenSource Energie betaal je nooit te veel voor je elektriciteit .

Gas

Dankzij OpenSource Energie beschik je altijd over de actuele inkooptarieven voor gas. Dit wil jij toch ook? 

Eerlijk en transparant

Met OpenSource Energie weet je precies waar je aan toe bent. Je hoeft de tarieven voor stroom en gas op de dagmarkt alleen maar te checken om te weten dat wij diezelfde tarieven een-op-een en zonder winstoogmerk doorberekenen aan jou als klant.  

Waar komt onze stroom vandaan?

In ons Stroometiket 2022 hebben wij inzichtelijk gemaakt van welke energiebronnen gebruik is gemaakt bij de opwekking van onze stroom. Ieder jaar in mei verschijnt het overzicht van vorig jaar, omdat we pas achteraf precies weten wat we hebben ingekocht. 


Bekijk het stroometiket